O nas

Tradycja smaku od pokoleń to hasło przewodnie firmy Bukat. Poznając naszą historię, łatwo zrozumieć dlaczego.

Historia sięgająca 1947 roku

Już w 1947 r. senior rodu Kołodzińskich, Stanisław otrzymał dyplom mistrza rzeźnickiego, dzięki któremu mógł rozpocząć pracę we własnym zakładzie. Tym samym rozpoczęła się wieloletnia tradycja wędliniarska, która trwa do dziś.

Do realizacji swego marzenia powrócił w 1989 r., otwierając wraz z synem Stanisławem zakład rzeźnicko wędliniarski.

TRADYCJA WE WSPÓŁCZESNYM WYDANIU

Naszym znakiem rozpoznawczym jest przywiązanie do tradycji masarskiej i rodzinnych receptur, które od lat są niezmienne. Dzięki tym dwóm, stałym składnikom możemy produkować wędliny, nieodzownie kojarzące się z rodzinnym ciepłem oraz smakami dzieciństwa, do których wszyscy kochamy wracać i odkrywać je na nowo. To właśnie sprawiło, że nasze starania wielokrotnie docenił Instytut Przemysłu Mięsnego w Warszawie, przyznając nam nagrody w kategorii „Produkt Najwyższej Jakości”.

Kulinarna tradycja rodziny Kołodzińskich, kontynuowana obecnie przez Grzegorza i Przemysława, to dla nas punkt wyjścia, gdyż opierając się o jej fundament, możemy codziennie produkować doskonałe wędliny, trafiające na Wasze stoły.

Naszym największym sukcesem jest zaufanie klientów

To oni wynagradzają trud jaki wkładamy w codzienną pracę, pozwalając przy tym wierzyć, że podążamy właściwą drogą.

Bukat dzisiaj

Obecnie, po latach działalności firma Bukat zatrudnia ponad 130 wykwalifikowanych pracowników i ma w swojej ofercie około 100 wędzonek, kiełbas, wędlin podrobowych oraz mięs kulinarnych.

Współpracujemy z odbiorcami hurtowymi i indywidualnymi, posiadamy również własną sieć sklepów.